Wednesday, June 12, 2013

Lahtine tuunikalapirukas

Seda pirukat on lihtne valmistada. See maitseb nii soojalt kui ka külmalt. Juurde sobib hästi värske salat.

1 pakk lehttainast

Täidis:
2 keskmist sibulat
1 tl kuivatatud punet
1 sl öli
1 sl vöid
2 karpi tuunikala ölis
400 g riivitud juustu
6 muna
2 dl piima vöi koort
250 g kirsstomateid
soola, pipart

Rulli tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Haki sibulad ja kuumuta öli-vöisegus koos punega klaasjaks ning kummuta tainale. Laota sibulatele nörutatud kalakonservid ja puista peale riivitud juust. Klopi munad lahti, lisa piim (koor), sega ja nirista täidisle. Laota peale pooleks löigatud kirsstoimatid. Jahvata tomatitele peale soola ja pipart.
Küpseta pirukat 220 °C ahjus 20-25 minutit, kuni pirukas on pealt kaunilt kuldkollane. Lase jahtuda ja löika ruutudeks. Kaunista hakitud tilliga.

No comments:

Post a Comment