Friday, June 29, 2012

Toorjuustukook


Algretsept on vaarikatega, aga mina kasutasin maasikaid ja mustikaid. See retsept on möeldud väikese koogivormi jaoks. Kasutasin 18 cm-se läbimööduga silikoonvormi.

Vaja läheb:
150 g küpsiseid (Degestive näiteks)
75 g soolata vöid
500 g täisrasvast toorjuustu
1 1/2 Sl. jahu
150 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 muna
125 ml hapukoort
300 g vaarikaid (panin mustikaid)
1 sp tuhksuhkrut

Ahi soojendada ette 180 °C. Küpsised panna kilekotti ja purustada tainarulliga. Vöi sulatada ja segada küpsisepuruga. See segu panna küpsetsvormi ja küpsetada 5 minutit. Seejärel lasta jahtuda.

Toorjuust mikserdada jahu, suhkru, vaniljesuhkru, munade ja hapkoorega kreemjaks. Ettevaatlikult segada juurde vaarikad (mustikad).
Silikoonvorm panna ahjuplaadi peale ja valada etteküpsetatud pöhjale peale torjuustukreem. Küpseta 35 minutit. Kui kook on äärest köva ja keskelt pehmem, siis küpseta veel natuke edasi. Pane ahi kinni ja lase koogil ahjus avatud uksega 15 minutid jahtuda.
Lase koogil täiesti ära jahtuda, enne, kui vormist vötma hakkad. Mina panin ta tunniks sügavkülma ja siis oli nii lihtne teda sealt vormist kätte saada. Seejärel kaunista kook OMA MAITSE järgi. Peale riputada tuhksuhkrut.

Thursday, January 12, 2012

Lumepallisupp


Söbranna nöudis aasta aega juba minult lumepallisuppi ja ma siis löpuks tegingi.

Vaja läheb (neljale):

4 muna
1 dl suhrut
1 l piima
1 tl kartulijahu
2 tl vanillsuhkrut

Eralda munakollased valgetest. Klopi munavalged 1 sl suhkruga kövaks vahuks. Kuumuta piim keemiseni ja tösta sinna supilusikaga munavalgevahu kuhjakesed. Keeda need piimas läbi, keerates vahepeal külge ja tösta vahukulbiga välja. Vahusta rebud ülejäänud suhkruga, sega hulka kartulijahu. Lisa munakollasevaht keevale piimale. Kuumuta pidevalt segades, kuni vedelik pakseneb, ent ära keeda. Maitsesta vanillsuhkruga ja lase jahtuda. Jaga kaste magustoidutaldrikutesse ja tösta peale lumepallid.

Friday, December 30, 2011

Rooibustee kreem

Siin on üks magustoit, mis söna otseses möttes keele alla viib. Olen seda juba paar korda külalistele teinud ja kuuleb ainult möminat ja veel päevi edasi aina unistatakse sellest kreemist. Avaldan siis ka selle retsepti, et saaksite järele proovida ja kokana külaliste ees vöi oma enda peres särada. See kogus on möeldud kuskil 5 inimesele.

Vaja läheb
2 zelantiinilehte
3 pakikest rooibostee vanilje
6 spl keeva vett
400 g Schmandi (kasutan Saksamaal seda. Eestis vöiks selle asemel kasutada paksu hapukoort)
8 spl suhkrut
4 pakikest vaniljesuhkrut
1 vaniljekaun
200 g vahukoort

5 keskmist öuna
2 spl sidrunimahla
10 spl öunamahla
5 spl värskeid pohli (kasutan pohlamoosi)

150 g jahu
50 g vöid
2 spl tuhksuhkrut

Valmistamine:
Teepakikestel lasta tömmata kuumas vees . Lisada ka zelantiinilehed.
Koori öunad ja löika pisikesteks tükkideks ja pane potti. Vala üle sidrunimahlaga ja lisa öunamahl. Keed kuskil 5 minutit ja mina lisan siis keetmise löpus pohlamoosi. Värskeid pohli vöid pärast juurde lisada, kui öunad on juba jahtunud. Niisiis jäta see jahtuma.

Segada kausis kokku hapukoor, suhkur, vanillesuhkur ja ka kraapida vaniljekaunast vanilje välja ja segada massi hulka. Ütlen kohe, et mina seda polegi sisse pannud. Vala sisse rooibostee. Vahusta koor tugevaks vahuks ja lisa hapukooremassile. Pane see kas eraldi pokaalidesse vöi siis suurde kaussi. Peale riputa jahtunud öunamass ja pane külmkappi.

Puru valmistamiseks sulata vöi ja sega see jahu ja tuhksuhkruga. Pane see puru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180 °C juures kuskil 12-15 minutit. Jälgi ise, et puru liiga mustaks ei läheks. Ahjud on ju erinevad!

Puru vöib kas siis soojalt vahetult enne serveerimist magustoidule peale panna vöi vöib ka köik juba varem valmis teha ja külmalt serveerida. Olen seda nii ja naa proovinud. Maitseb igat moodi!

Hakkan siin teie emotsioone ootama.